Hämtar information

Spørsmål og svar om Volvia Start

Her finner du svar på de spørsmålene vi ofte får om prosessen rundt Volvia Start.

Hva er Volvia Start?

Volvia Start er et tilbud tilgjengelig gjennom autoriserte Volvo-forhandlere, der du får 30 dager med vår beste bilforsikring gratis. Det er kun privatkunder med biler som har kjørt under 150.000 km som kan benytte seg av tilbudet. 

Hva slags bilforsikring får du med Volvia Start? 

Du får Total Care, som er vår beste bilforsikring. I tillegg får du følgende tilleggsforsikringer:

Er det noen forpliktelser knyttet til Volvia Start?

Nei, det er et helt uforpliktende tilbud. Ønsker du å velge et annet forsikringsselskap når gratisperioden er over, så kan du selvfølgelig gjøre det. Da vil det forsikringsselskapet du velger, gi oss beskjed om dette og vi vil ikke videreføre forsikringen din hos oss. 

Husk bare at du må ha byttet innen de 30 dagene i gratisperioden, hvis ikke vil forsikringen automatisk videreføres. 

Hva skjer når gratisperioden er over?

Hvis du velger å gå for et annet forsikringsselskap etter gratisperioden, vil bilforsikringen din overføres til det nye selskapet. Husk da at du må bytte innen de 30 dagene i gratisperioden.

Kan jeg stå uten forsikring etter gratisperioden? 

Nei, det trenger du ikke være redd for. Vi passer selvsagt på at du har en forsikring når måneden er over, også om vi ikke hører fra deg. I så fall vil vi velge den forsikringen vi mener er den riktige for deg og din bil.

Får jeg et tilbud av dere på videreføring av bilforsikringen? 

Ja, vi sender deg en e-post i god tid før gratisperioden er over med et pristilbud for videreføring.  Her ser du hvilken dekning vi anbefaler deg videre, og hvilke tillegg du har mulighet til å legge til. 

Kan jeg gjøre endringer på pristilbudet jeg får av dere?

Ja, du kan tilpasse tilbudet du mottar av oss for videreføring. Ta kontakt med oss, så kan vi gjøre de endringene du ønsker. 

Et samarbeid mellom If Skadeforsikring NUF og Volvo Car Norway