Hämtar information

Skal du forsikre elbilen din?

Bilforsikringen vår er tilpasset både hybrid- og elbiler fra Volvo. Slik kan du være trygg på at bilen din er i de beste hender hos Volvia – uansett om den går på strøm eller bensin.

grå-bil-lader

Når du kjøper en bilforsikring hos oss, og har en hybrid- eller elbil, betaler du ikke for dekninger som kun gjelder for fossilbiler, slik som feilfylling. 

I stedet har vi egne dekninger spesifikt for bilen din, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at batteripakken skal bli ødelagt, at du skal gå tom for strøm på vei til hytta eller at ladekabelen blir stjålet.  

Hvilken forsikring bør du velge?

Har du minimum Delkasko bilforsikring, vil du få dekket veihjelp dersom du går tom for strøm. Da er det bare å ringe veihjelp på 06000, så vil vi hjelpe deg til nærmeste ladestasjon.

Med denne dekningen får du også erstatning ved tyveri eller tap av ladekabelen. Har du Total Care bilforsikring slipper du i tillegg bonustap om det skulle skje.

Hvis bilen må på verksted

Du kan velge å inkludere tilleggsforsikring for leiebil ved skade dersom du har Kasko bilforsikring eller Total Care bilforsikring. Hvis bilen din får en skade og må på verksted, vil vi da alltid forsøke å få tak i en elbil eller hybridbil som leiebil. Hvis dette ikke er mulig, får du refundert utleggene til bompenger og drivstoff.

Hvis batteriet slutter å virke

At batteripakken skal ryke på elbilen, er en bekymring for mange bileiere. Med tilleggsforsikringen for motor, gir og driftsbatteri er du dekket for blant annet skader på batteriet dersom det slutter å virke før bilen har kjørt 200 000 km.

Hva dekker tilleggsforsikringen for motor, gir og driftsbatteri?

Dette får du dekket på elbil og hybridbil

  • høyvoltbatteri og høyspentkabel, inkludert ladekontakt i bilen
  • kjølesystem for høyvoltbatteri
  • system for høyvoltovervåking
  • spenningsomformer
  • strømveksler
  • fabrikkmontert batterilader i bilen (onboard charger)
  • koblingsenhet mellom forbrenningsmotor og elektrisk motor 

Et samarbeid mellom If Skadeforsikring NUF og Volvo Car Norway