Hämtar information

Skal du på biltur i utlandet?

Da anbefaler vi at du har med deg Grønt kort.

Grønt Kort er et bevis på at bilen din har ansvarsforsikring (trafikkforsikring). Ansvarsforsikringen er gyldig i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS) og Sveits.

I øvrige deler av Europa, samt Israel og Tyrkia, gjelder forsikringen på reiser med 3 måneders varighet. Er det mindre enn 10 dager til du skal reise, ber vi deg ta kontakt med vårt kundesenter på 66 81 84 40.

Bestill Grønt kort her

Din e-post
Vi trenger e-postadressen din for å kunne svare på din henvendelse.
Bil kjører over et kryss med mennesker på fortau

Nyttige tips på biltur i utlandet

I tillegg til å bestille Grønt kort, er det noen andre ting det er lurt å tenke på før en eventuell bilreise utenlands. 

Bestill internasjonalt førerkort

Det er nødvendig med et internasjonalt førerkort i flere land, spesielt utenfor Europa. Dette er en oversettelse av det norske førerkortet ditt, og du må huske å også ta med det norske førerkortet på tur. Du kan bestille internasjonalt førerkort gjennom Norges Automobil-Forbund (NAF)

Ta med refleksvest og varseltrekant

Det er et krav i flere EU-land at du har minst en refleksvest i bilen. Den skal være tilgjengelig for deg som bilfører dersom du må gå ut av bilen på en trafikkert vei ved for eksempel punktering eller påkjørsel.

En varseltrekant er også naturlig å ha med i bilen, først og fremst av sikkerhetshensyn. I tillegg kan du risikere store bøter i noen land hvis du ikke har det med.

Får du en skade i utlandet?

Har du behov for hjelp når du er i utlandet, kan du kontakte SOS International på telefon +47 915 09 505.

Hvis du får mindre skader som du ikke trenger umiddelbar bistand for, kan du melde inn skaden til oss på nett når du er tilbake i Norge.

Denne siden ble sist oppdatert: 16.06.21

Et samarbeid mellom If Skadeforsikring NUF og Volvo Car Norway