Hämtar information

Steinsprut og glasskader

Liten tue kan velte stort lass, og det samme kan sies om steinsprut på rute. En tilsynelatende liten skade på bilruten påført av en stein i høy fart i bilruten kan føre til at ruten sprekker opp.

Bilmekaniker reparerer frontrute på bil

Du betaler ingenting hvis ruten kan repareres

Du er dekket for glasskader dersom du har minimum Delkasko bilforsikring. Hvis ruten kan repareres, betaler du ingen egenandel.

Vårt beste råd er derfor å ta turen til et autorisert Volvo-verksted så snart du har fått en steinsprutskade, i stedet for å vente til ruten eventuelt sprekker opp. Når sprekken først har kommet, må ruten som regel byttes.

Hvordan unngå at skaden blir større?

Hvis du ikke kan komme deg til et verksted med det samme, kan du gjerne feste gjennomsiktig teip over skaden. Da unngår du at skitt og fuktighet gjør skaden større før du får reparert det på verkstedet.

Hva om ruten må byttes?  

Da betaler du en egenandel på 2 000 kroner dersom du bruker et autorisert Volvo-verksted til å bytte ruten. Velger du et annet verksted, er egenandelen 2 500 kroner.

Du trenger ikke melde fra til oss i Volvia om glasskader på forhånd. Det er bare å kontakte verkstedet direkte. Glasskader vil ikke påvirke bonusen din.  

Et samarbeid mellom If Skadeforsikring NUF og Volvo Car Norway