I samarbeid med Volvo Cars Norge

Volvia logo, link til startsiden

Steinsprut og glasskader

Liten tue kan velte stort lass, og det samme kan sies om steinsprut på rute. En tilsynelatende liten skade på bilruten påført av en stein i høy fart i bilruten kan føre til at ruten sprekker opp.

Volvo V90 sett fra front med farget frontrute

Du betaler ingenting hvis ruten kan repareres

Du er dekket for glasskader dersom du har minimum Delkasko bilforsikring. Hvis ruten kan repareres, betaler du ingen egenandel.

Vårt beste råd er derfor å ta turen til et autorisert Volvo-verksted så snart du har fått en steinsprutskade, i stedet for å vente til ruten eventuelt sprekker opp. Når sprekken først har kommet, må ruten som regel byttes.

Teip ruten for å unnga større skader

Hvis du ikke kan komme deg til et verksted med det samme, kan du gjerne feste gjennomsiktig teip over skaden. Da unngår du at skitt og fuktighet gjør skaden større før du får reparert det på verkstedet.

Hva om ruten må byttes?  

Da betaler du en egenandel på 2 000 kroner dersom du bruker et autorisert Volvo-verksted til å bytte ruten. Velger du et annet verksted, er egenandelen 2 500 kroner.

Du trenger ikke melde fra til oss i Volvia om glasskader på forhånd. Det er bare å kontakte verkstedet direkte. Glasskader vil ikke påvirke bonusen din.

Kan man unngå steinsprut?

Det er ikke lett å unngå steinsprut, spesielt i overgangen mellom vinter og vår. Når snøen smelter kommer grus og småstein frem, som lett kan slynges inn i ruten din fra en annen bil.

Det beste tipset for å unngå steinsprutskader er å holde god avstand til bilen foran deg – og ta turen til verkstedet dersom du får en steinsprutskade.

Hva dekker Volvias bilforsikring?

  • Vi dekker altså glasskader hvis du har DelkaskoKasko eller Total Care.
  • Vi dekker skader på alle bilens vindusruter, samt glasstak og takluker av glass.